Naturen läker

På ett program imorse pratade de om stress och utmattning samt att det även kan drabba en elitidrottare. De talade även för promenader ute i skogen bortom staden. På så sätt går det att förebygga just utmattning eftersom stresshormonet kortisol minskar. Mitt liv som elitsatsande inom tyngdlyftning är väldigt intensivt med minutiös planering för att allting skall gå ihop. Ibland är det väldigt stressigt på olika håll, känner att tiden inte räcker till, vill få ihop tillräckligt med antal timmar i träningslokalen samtidigt som jag måste få ihop pengar för att överleva, detta ska i sin tur även gå ihop med den väsentliga vilan och återhämtningen. Sedan har jag valt att åka på många träningsläger eftersom jag vet att det ger mycket för mig, om det är rätt omgivning med personer som ger en positiv energi så att säga. Dagens förmiddag var jag helt ledig (vilket är väldigt sällsynt), det blev ett besök i skogen med vår älskade hund. Det är något jag tycker om, att vandra i det fina vädret, andas frisk luft och bara vara. Jag tänkte då just på programmet som jag såg imorse, att det är stressbefriande att gå i naturen. När jag är hemma går jag ut med hunden hela tiden, men har inte tänkt på hur betydelsefullt det varit för mig. Så tacksam att vi har Heia, hon är så viktig på många sätt. Utan henne hade jag nog aldrig gått promenader tror jag exempelvis. Men det ger en mycket energi, jag lovar. 🙂IMG_5260

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s