Års resumé 2015

Års Resumé 2015

Nu är vi här. 2016. Det känns som en stor lättnad att ett nytt år precis har startat. Ändå så var 2015 igår, men för mig spelar det ingen roll, detta år kan verkligen inte bli sämre. 2015, året som skulle bli så jädrans bra. Jag hade så mycket förväntningar på detta år. Men det blev ett omtumlande år och det tuffaste i mitt liv. Min familj drabbades av en händelse relaterat till min ena syster och jag blev utan coach i början av året vilket satte sina spår. Ett fantastiskt bröllop där emellan och jag lyckades prestera oerhört bra på alla tävlingar under året.

Till en början så skämdes jag för att berätta sanningen; allt kopplat till händelsen kring min syster samt att jag blev diskriminerad inom min sport. Jag dolde det rätt så bra för nära och kära. Men när allt gick för långt tog det väldigt mycket energi att försöka verka glad. Det är sanningen till varför jag bland annat pausade sociala medier. Jag gillar ju egentligen sociala medier när positivitet sprids, att se varandra utvecklas och lyckas är något som inspirerar mig. Men den energin behövde jag spara till min träning. Och som alltid har träningen och satsningen haft högsta prioritet. Däremot var det skönt att berätta vad jag gått igenom och slippa hålla det inom mig.

Syster. Hon är saknad. Jag hade velat fira jul med henne, jag hade velat baka julgodis med henne, spela spel och skratta ikapp och bara få vara. Hon är med oss överallt ändå, jag tänker på henne hela tiden. Jag gästsov i hennes gamla rum under julen på ön: dina härliga skrikiga tapeter som du själv har valt chockas ögonen av när man kliver in, en pokal står kvar från ett mästerskap som du var med i och fönstret är fullt av bilder på din lekfulla katt. Att bara få träffa dig en gång till skulle betyda så mycket för mig.
Det är så mycket känslor, svårt att beskriva vad man faktiskt genomgår. En sak är i alla fall säker: det är en känsla som jag tidigare aldrig har upplevt. En blandning mellan maktlöshet, förtvivlan, sorg, hopp och tacksamhet. Jag har försökt att anpassa mig till verkligheten, att man ska vänja sig vid det som har hänt och att inte fundera över om jag kunde ha förändrat något. Jag måste acceptera det som skett även om det inte är något jag önskar. Ibland tittar jag på bilder för att återuppleva de fina stunder vi hade tillsammans. Bilder med värme som fyller mig med tacksamhet över att få ha dig som min fina syster. Vissa dagar är lättare än andra, många dagar bryter jag ihop. Men jag kommer alltid att finnas där för dig när du är redo.
”Älskade syster, jag älskar dig”

Tyngdlyftning. Människan, den förbryllar mig. Varför känner man sig manad att trycka ned någon annan bara för att höja sig själv? En fråga som jag haft i bakgrunden i stort sett hela året. Och jag kommer nog aldrig någonsin att få ett svar på den frågan. Jag har varit aktiv inom tyngdlyftning i 15 hela år, när jag var ungdom och junior hade jag några mindre uppehåll. Men det är första gången någonsin som jag känt ”är det här priset man får betala för att tillhöra ett landslag?” Jag var i alla fall inte stark nog av att klara av det. Jag vill inte outa hela historien här på bloggen för att peka ut någon. Men i stort sett har jag känt mig exkluderad i landslaget och några saker därtill. Tillslut kände jag att det fick vara nog och sökte hjälp. Jag hoppas att jag nådde fram, det får det nya året utvisa. Det som har varit guld värt är olika strategier som jag fått lära mig, hur jag ska agera i situationerna samt hur jag ska resa mig efter ett fall. Jag må ha blivit ifråntagen mycket, men en mening har jag haft stor användning av, den lyder: ”Resultatet kan ingen ta ifrån dig”. Jag vill alltid tro att alla människor gör sitt bästa för att hjälpa istället för att fälla, men det kanske är en utopi. Jag tror alltid gott om folk och kommer alltid att göra det, och det som har hänt mig kanske inte var menat eller sagt för att såra, även om det blev olyckligt just för mig. För jag vill inte tro att man säger saker för att såra folk med vilja, jag vill hellre tro att det inte var illa menat. Så jag hoppas och tror att 2016 kommer att bli så mycket bättre. För man är väl inte sämre än att man kan förändra sig.

 
Kärlek. Någonstans mitt i allt det sorgliga så gifte jag mig med min man Joel. Sin egen bröllopsdag, det är något som alla borde få erfara. Det är den finaste dagen i mitt liv och jag är helt galet kär i min man. Jag är väldigt privilegierad att få ha honom i mitt liv, jag skulle kunna spendera varje minut och sekund med honom om det var möjligt. Han lugnar ner mig när det behövs som mest, pushar mig att nå mina drömmar, tröstar mig när jag mår dåligt och får mig att skratta och le. Känns lite orättvist mot mitt bröllop att jag skriver att 2015 har varit ett mödosamt år. Jag vill tydliggöra att det bästa som har hänt mig är mitt giftermål med min fina man. Sommaren 2014 startade våra bröllopsplaner och trots att det blev en väldigt annorlunda vår 2015 så bestämde vi oss att genomföra våran högsta önskan, att gifta oss. Med facit i hand så var det en räddning för mig. Att sitta och planera bröllopet var ett sätt att tänka på något annat än det sorgliga och negativa. På hösten när bröllopet var avklarat så blev det betydligt tuffare och jag saknade det där som fick mig att tänka på något annat.

Resultat. Året slutade i och för sig väldigt bra och det har funnits många (stryk under många) praktfulla höjdpunkter året 2015! Det blev ett år som varit mitt jämnaste år någonsin, där jag lyckas prestera på topp på alla tävlingar jag gjort (bortser serieverksamheten). Jag blev rankad som etta på Sveriges rankinglista över alla damer (med reservation om jag nu räknat rätt, listan på förbundets hemsida är inte uppdaterad ännu). Jag har blivit förvånad över mig själv hur pass bra jag presterat på alla tävlingar i år trots allting som hänt. Tyngdlyftningen och min elitsatsning är mitt liv, kring vilket jag planerar allt annat för att åstadkomma så bra träningspass som möjligt och det är väl det jag har att tacka framgångarna för. All den energi jag haft har i princip gått till min träning. Jag satte bland annat totalt 21 personliga rekord i olika övningar under 9 veckor tid under en period!

Höjdpunkterna 2015:
*Första svenska tjejen som rycker tresiffrigt
*Tog mitt nionde SM-Guld
*Tog mitt tredje NM-Guld och blev bästa dam på poäng
*Lag-SM Guld tillsammans med riktigt duktiga och fina människor: Fia & Triss!
*Jag satte nya svenska rekord på ALLA nedanstående tävlingar!
*EM 97 kg i ryck & 118 kg i stöt
*SM 97 kg i ryck & 119 kg i stöt
*NM 99 kg i ryck & 120 kg i stöt
*VM 100 kg i ryck & 122 kg i stöt

 
TACK. Det finns många att tacka och jag hoppas alla ni som vet att ni hjälpt mig eller stöttat mig under 2015 tar åt er, ni är verkligen fina människor. Under året 2015 fick jag lära känna helt fantastiska människor som jag tränat tillsammans med och det är jag tacksam över. Min bästa klubb ASK ska också ha ett stort tack, det är klubbmedlemmar som verkligen stöttar och finns vid ens sida. Sponsorer: tack för ett bra samarbete och må fler år komma. Å så kära läsare och följare, tack för allt stöd, pepp, gratulationer och för att ni vill följa mitt lyftarliv.

2016. Du blir det du tänker. Jag är förvissad om att 2016 kommer bli mäktigt, spännande men även ett ofantligt roligt år. Jag ska övertyga, bevisa och kämpa för att utvecklas ännu mera i tyngdlyftningen. Jag kommer välja att ta in de goda och ta bort det som är ont. Jag kommer att träna där jag vet att jag själv kommer utvecklas och där jag omringas av positiv energi. Jag har satt höga mål som jag kommer sträva efter att nå. Jag önskar er alla ett framgångsrikt år med många tunga lyft, heja er!

Carita Hansson, Allmänna SK, svesnkt rekord i stöt 118 kilo, svenskt rekord sammanlagt 215 kilo, ett kilo ifråni ryck med 97 kilo,

Foto: Deca Text & bild

Carita Thorén, Allämnna SK, klass 69, b-grupp, två svenska rekord, (ett tangerat),

Foto: Deca tex & bild

 

Untitled-7

3 tankar om “Års resumé 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s