Det var onekligen roligt när…

När jag, Oskar Svensson (tävlande) och Emil Rinse (coach) skulle åka till Bukarest, Rumänien, för att delta på J-EM 2011. Det är ganska kul nu i efterhand, men jag lovar er att det inte alls var roligt när det väl hände!

Jag bodde då i Kalmar, tåg tåget till Kastrup där jag mötte upp de andra. Det började med att jag hade glömt att skriva ut bokningsnr (alla vi hade olika nr). Men det gjorde inget så länge jag hade mitt pass med mig, vilket jag inte hade…
Oskar och Emil trodde att jag skämtade så jag försökte övertala dom att det faktiskt var sant. Så då stod vi där och vi försökte lista ut hur vi skulle göra eftersom min tävling stod på spel. Jag är glad att det var Emil som var coach, han skötte hela situationen mer än perfekt och lugnande ned mig (tack).
Tillslut fick vi hjälp på flygplatsen där dom sa att det inte skulle vara några problem att flyga till Rumänien med mitt körkort (för det hade jag ju iaf med mig). Så jag fick min flygbiljett och jag fick kliva på flygplanet och jag kom hela vägen till Bukarest 👊

Men sen dog min glädje åter igen, för vi kom till Bukarest flygplats men inte heller mer än så. Idiotförklarad blev jag som trodde att jag kunde få komma in i landet med mitt lilla körkort. Vi blev stoppade av poliser och vakter. Bemötandet var ingen vidare och det blev en massa samtal, intervjuer och en otroligt lång väntan i ett vitt hörn med obekväma stolar. Svenska ambassaden var stängd (det var sent på en lördagskväll) och det kändes som att de inte ville hjälpa oss, svaren vi fick var att vi varken kunde få komma in i landet eller få åka hem igen (vi var fast).
Hur som helst så fick vi äntligen tag på kvinnan som jobbade på svenska ambassaden och vi började äntligen få snurr på det hela. Efter några timmar fick vi efter mycket om och men tillstånd att lämna flygplatsen för att tillverka ett provisoriskt pass! Så vi tog taxin och letade upp närmaste fotobås (vilket var ett nytt äventyr i sig) för att sedan åka till den svenska ambassaden i Rumänien. Jag fick mitt rosa pass (kostade skjortan) och jag kunde äntligen få tävla på J-EM 2011 😊

IMG_6676.JPG

Bjuder på en liten kort uppvärmningsfilm från träningen i Bukarest. Liten, tunn och rolig lyft-teknik hade jag 😉

https://m.youtube.com/watch?v=i3daPHuDlxo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s