Boktips!

Här kommer ett bra lästips! Det är boken ” 101 träningstips från branschens bästa”. Det är en bok som har sammanställts från olika människor dr idrottandet är i fokus. Min tränare Jim Gyllenhammar är en av personerna som är med och ger tips om tyngdlyftning och olympiska lyft!
Jag har läst igenom den en gång lite snabbt och jag rekommenderar er att läsa den. Boken ger många bra tips om träning, framför allt till nybörjare! Jag tyckte att den var bra, sedan höll jag inte med om allt men i det stora hela så var det bra tips, även om jag tyckte att det kunde ha utvecklas ännu mer.

Några tillfällen säger boken emot sig själv, exempelvis ”lita inte på någon” men några sidor senare står det ”litar du inte på din tränare så byt”. Blir nog lätt så när boken är upplagd med hjälp av många olika människor med olika bakgrunder och olika teorier.

Jag gillade skarpt att boken poängterar att det är viktigt att ha en coach i sin träning oavsett om man är elitidrottare eller ej. Jag känner så många människor som är före detta idrottare från någon sport och sedan börjar med tyngdlyftning eller gym. Helt plötsligt så tror man att coachen är en själv och att det är de bästa för sin utveckling men som kanske hämmar istället för att utveckla.

Höll inte med angående ”PR-fällan” hos motionärer. Om de inte får jaga sina personliga rekord så tröttnar de (jag hade iaf gjort det). Sen kanske man inte ska sätta nya PR varje vecka, men de måste få sträva efter att sätta nya PR tycker jag!

Gillade att man ska vara noggrann med grunderna i sin träning och inte börja med detaljer försen grunden är lagd! Ingen blir bäst på 1 dag, ha tålamod!

Som sagt mycket läsvärd och den är helt gratis att läsa på internet:

http://argetfit.se/argetfit/jakob-richloow/2932-gratis-e-bok-101-traningstips-fran-branschens-framsta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s