Lag-SM närmar sig!

Måndag och ny vecka. På fredag åker jag till Örebro, dagen efter är det nämligen dags för Lag-SM i tyngdlyftning. Allmänna SK möter Mosseberg, Stockholm och Örebro i finalen. Det kommer att bli roligt trots att jag inte är i form. Jag hoppas även att vårt lag hinner bygga upp en god stämning på lördag och att alla känner att vi tävlar för lagets bästa. Eftersom jag ännu inte bor i Eskilstuna missar jag att få ta del av lag-feeling och lag-pepp som ger en motivation till tävlingen. Men jag är övertygad om att Amanda och Fia har massor av lag-energi att dela med sig till helgen!

Träningen idag fick kämpas igenom. Det var lite segt, fick kramp i ena vaden och tekniken var långt ifrån okej. Men det positiva var att jag klarade hela knäböj passet och att jag gjorde fyra stycken godkända häng-mage i ribbstol! Jag börjar få in tekniken i häng-mage men det finns fortfarande saker att arbeta på, måste lära mig att ta i mer med magen och inte med benen eftersom jag får kramp då. I slutet av passet skulle jag köra utfallsgång med kettlebell. Men eftersom det inte fanns någon lämplig kettlebell tog jag en hantel på 20 kg. Övningen blev riktigt tuff och jag fick kämpa med balansen, men rekommenderas varmt att träna!

20140512-203433.jpg

Stort grattis till EA som satte personligt rekord i knäböj bak, 240 kg!

20140512-203522.jpg

3 tankar om “Lag-SM närmar sig!

 1. Tja Carita
  Hängmage menar du typ brutalbänk? Är även nyfiken på den övningen du skrev om som var bra för stötarna😃

  Fortsätt kör hårt var imponerande att se dig lyfta i eskilstuna!
  /Tobbe

  • Nej, ”benlyft” eller häng mage som det kallas. Man hänger i en ribbstol och med raka ben nudda fötterna så att magen arbetar.

   Ja just de, den övningen måste jag skriva om!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s