I mitt huvud

Jag sitter i sängen i Eskilstuna och upprepar för mig själv i huvudet, 117 kg, 117 kg och 117 kg. Nu tänker ni säkert: Carita stötte 117 kg idag på träningen. Svaret är nej.

Innan ni får veta sanningen om 117 kg vill jag berätta att det var otroligt kul att kliva in i träningslokalen på ASK idag. Det var fullt med aktiva ungdomar som lyfte stängerna och hoppade omkring, underbart!IMG_3332

IMG_3333

IMG_3331

 

När ungdomarna var klara med sin träning kunde vi andra vuxna börja med vår. Mitt pass bestod av lite puschpress, drag, ryck, KB och överstöt. Rycken gick bra, hade världens bästa känsla och vikterna bara flög upp. Coach Jim satt i hörnet och log. Då fick jag en bekräftelse på att det var lätt och explosivt. Jag tror att vi båda insåg att vi är på rätt håll till EM. Efter rycken var det dags att maxa i överstöt. Jag gick upp till 110 kg vilket jag fick godkänd, kanske inte världens bästa men jag bjuder på en film ändå:

Överstöt är definitivt mitt svagaste område, både i huvudet och på riktigt. Men jag jobbar på det, både i huvudet och på riktigt. Tekniken håller jag på att förbättra, men det tar sin tid trots att jag helst velat att det skulle ha klickat redan igår. Efter 110 kg idag höjde jag till 113 kg vilket skulle innebära nytt personligt rekord. Jag provade tre gånger men var inte nära en enda gång. Jag gav upp samtidigt som coach skrek ”Höj till 115!”. Jaha, tänkte jag, och så höjde jag vikten på stången. Men fy fasen vad NÄRA jag var att få den! Först tre gånger på 113 som misslyckades och sen var jag sjukt nära att få 115 kg. Galet är ordet jag letar efter. Jag var uppe på raka armar med 115 kg men anledningen till att jag bommande var benen, de lyckades få någon knut som jag inte redde ut. Därefter började jag plocka av vikterna samtidigt som coach skriker ”Höj till 117 kg!”. Gulp, tänker jag, och så la jag på mer vikt på stången. Det är alltså nu vi kommer till 117 kg. Den här vikten försökte jag överstöta två gånger. Jag klarade det inte men åt andra sidan gjorde jag det. Jag gjorde två försök och jag var under två gånger. Trots bom efter bom så fortsatte vi och la på mer vikt som jag tror har vinst av så småningom. Och en sak kan jag säga er, 113 kg var tyngre än 117 kg, så ge inte upp för tidigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s