Träning utan koncentration saknar värde

Idag hade jag världens möjlighet till att plugga, men det blev inte mycket gjort när det är OS på tv. Jag blir så inspirerad av alla dessa duktiga idrottare som fajtas om medaljerna. De sände även ett gammalt reportage om Tomas Gustavsson, svensk guldmedaljör i skridskor 1984 & 1988. Han sa många kloka ord som jag tar med mig i mitt bagage. Han nämnde många bra saker som berörde koncentrationen i sin träning eller tävling. Tyngdlyftning är en hel annat sport än hans skridskor, men jag håller med i många punkter han tar upp. Koncentration i varje lyft kan vara avgörande för en lyckad eller misslyckad träning.
”Att träna är hårt, men känslan att vara stark övervinner det negativa. Som idrottare blir man trött vilket kan leda till försämrad prestation. När man hamnar i detta läge kan negativa tankar omringa en, stannar dessa tankar för länge kommer man in i fel rytm. Man måste vara beredd att tankar kommer men att de inte ska betyda något, koncentration kan vara avgörande”.

20140218-213954.jpg
Jag har tränat dubbelpass idag som jag är nöjd med. Älskar mina nya SKINS tights som imponerar! De håller kroppen varm och kroppen känns mjuk och smidig. Måste också berömma Emma och Andreas som är sjukt duktiga på att lära ut lyftning till nybörjare. Idag kom några unga nybörjare för att testa på sporten, underbart!

20140218-214553.jpg
Emma visar hinderbanan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s