Betydelsen av att vara noggrann

Andra passet idag resulterade med 2 bom på 88 kg i ryck. Efter detta började vi om, med riktig noggrannhet i varje lyft. Genast kändes det mycket bättre igen och vi fick iaf efter många antal reps hyfsat ordning på rycken. För att få ut maximal styrka förutsätter det att tekniken sitter. Tyngdlyftning är en kombination där styrka, teknik, explosivitet, koncentration, tajming, koordination, balans och rörlighet har en hög prioritet. Varje lyft ska strävas efter att vara så likt tävlingslyftet som möjligt. Det betyder att man måste vara noggrann i sin träning och framför allt med tekniken. Det jag märker när jag kommer till Eskilstuna och tränar med Jim är just vikten av noggrannheten. Den slarvar jag med när jag tränar ensam och det är bara mig själv jag sabbar för. Något jag absolut ska tänka på. Ingenting ska hastas fram för det leder inte till resultat.

20140103-214244.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s